Първо основно училище "Св. Св. Кирил и Методий", град Гоце Делчев

                              Ние знаем и можем!

Април 2016

Празник на буквите

Първокласниците на Първо вече са грамотни! В седмицата преди пролетната ваканция те проведоха най-важния празник за всеки първокласник - емоционалния и красив Празник на буквите. Всички ние им желаем да обичат училището, да се учат и забавляват всеки ден.


Международен ден на детската книга

По атрактивен начин ученици от Първо ОУ  отбелязаха Международния ден на детската книга. В Малка зала на НЧ ,,Просвета-1865“ група шестокласници въведоха децата от подготвителните групи в ЦДГ ,,Слънце“ и ЦДГ ,,Джани Родари“ в света на книгата, като се преобразиха в любими герои от детската литература. Шестокласниците изненадаха малчуганите и с драматизация на ,,Червената шапчица“. Провокирани, децата от детските градини се включиха импровизирано в програмата с приказки, стихотворения, гатанки. 

Турнир по футбол

На 01.04.2016г. се проведе финалната среща от ежегодния турнир по футбол, планиран за месец март. Участие взеха шест отбора от петите и шестите класове. Отборът на 6б спечели първото място, 6в второ място и третото остана за 5в клас.

На рожден ден

На 01.04.2016 г. Центърът за възрастни хора в град Гоце Делчев празнува своя втори рожден ден. Тържеството се състоя в двора на ЦНСТ. В компанията на приятели от различни възрасти рожденниците приемаха поздрави и подаръци. Ученици от трети клас и учителите М. Менова и С. Тричкова поздравиха гостоприемните домакини и се забавляваха на празника.

На Национален кръг на олимпиадата по ИТ

Достоен завършек на постиженията на ИТ отбора ни - допуснати до Национален кръг на олимпиадата по ИТ са:
Виргиния и Виктория Спасови с проекта "Спазвам правилата"
Ивана Ванчева и Йоанна Апостолова с проекта "Приказките"
Ивана Златкова с "Човекът и природата"
Браво, момичета! Гордея се с вас! Успех!

При нас е весело!

За пълноценното провеждане на часовете за организиран отдих и спорт на учениците на целодневна организация на учебния ден са закупени полезни и атрактивни спортни пособия - парашути за игра, скутери,топки за масаж и гимнастика.
Учениците страшно се забавляват!

Мисията не е невъзможна

На 15 април учениците от училището ни се включиха с радост в кампанията на Община Гоце Делчев "Мисията не е невъзможна", за да направят по-чисти и уютни местата за отдих в града ни. Определеният ни от общината район "Културен дом и зелени площи" стана още по-привлекателно място за разходки и отдих.

За тези, които помня и обичам

На 15 април в Зала "22 септември", град Благоевград се проведе представянето на отличените проекти в конкурса "За тези, които помня и обичам". Община Гоце Делчев бе представена отлично от Виргиния, Виктория, Ива и Иван. Всеки от отличените ученици получи от д-р Врабевски грамота и 50 лева.

Национален кръг на ИТ Знайко

От 15 до 17 април в Рибарица се проведе Националния кръг на ИТ Знайко плюс. ИТ талантите на Първо се представиха блестящо и заслужено заеха призови места:
5. клас - Виолета Попова - второ място, Мария Гудева - трето място;
5. клас - екипно участие - Мартин Христов и Румен Пехливанов - второ място;
6. клас - екипно участие - Ивана Ванчева и Йоанна Апостолова - първо място;
7. клас - Симона Пейчинова - второ място;
7. клас - Иван Горанов - първо място за уеб сайт;
8. клас - екипно участие - Виргиния Спасова, Виктория Спасова, Ивана Златкова и Иван Пашалиев - първо място.
Грамоти за отлично представяне - Дениз Тюмбелекчиева, Антония Геранова и Жана Панайотова - 6 клас.

Отлично представяне на "Чудесата на математиката"

Отлично представяне на малките ни математици на състезанието "Чудесата на математиката":
Радост Герова от 2в клас - второ място;
Александра Цанова и Стефани Терзиева от 2б клас- трето място;
Васил Маджиров от 3а клас - първо място;
Емил Боцев от 4б - първо място;
Елена Лиманова от 4б -второ място.
Браво на страхотните математици!

Да опазим Планетата  Земя!

По повод Деня на Планетата Земя, 36 ученици и учители от училището ни се включиха в традиционния велопоход. Те проявиха своята активна гражданска позиция, като изминаха 40 километра с велосипедите си, по маршрут: ул. ”Стамболийски”- ул. ”Дунав” - с. Ново Ляски - с. Копривлен - гр. Хаджидимово - с. Блатска - с. Хвостяне - разклона на с. Дъбница - Барото - бул. ”Гоце Делчев”.
s

Огнеборците ни са втори!

Второ място за младите огнеборци на Първо!
На 22 апил огнеборците ни участваха в регионалното състезание "Млад огнеборец". Те показаха завидни умения за справяне в критични ситуации, смелост, ловкост и борбен дух. Браво, момчета!
По повод Деня на Планетата Земя учениците от 2 и 3 ПИГ проведоха конкурс "Земята - наш дом", както и интересни мероприятия в двора на училището и парк "Панорама". Всички много се забавляваха, съчетавайки игрите и изкуството.

На 22 и 23 април 2016 година Първо ОУ бе домакин на Национално състезание "Технологии, творчество, предприемачество". Състезанието премина при перфектна организация и творческа атмосфера.
Изказваме огромната си благодарност на:

Община Гоце Делчев, ЮЗУ ”Неофит Рилски”, РИО Благоевград, Майкрософт България, „Гамишев-НКБ“ ЕООД, „Пирин-Текс“ ЕООД;
ЕТ „Христина Шапкова“, Александър Христов.

Великденски базар

Учениците от групата по СИП Предприемачество, с ръководител главен учител Миглена Буцева, организираха и проведоха благотворителен базар със сладкиши и предмети, изработени от учениците. Събраните средства малките предприемачи дариха на училищния Доброволчески клуб, чиято кауза е да помагат на нуждаещите се. Браво на малките предприемачи и техния ръководител г-жа Буцева!
Ръководството на Първо основно училище "Св. Св. Кирил и Методий" подкрепи инициативата на TimeHeroes и РИО Благоевград за създаване на доброволчески клубове. Днес в училището ни се учреди доброволчески клуб, който ще носи името "Подай ръка!". 
Двадесет и осем ентусиасти присъстваха на учредителната сбирка. Те взеха активно участие при избора на име и лого. Всички бяха много въодушевени от идеята за доброволческа работа и мисиите, които предстоят. 
На сбирката присъстваше и г-жа Янева - директор на училището ни, която поздрави новосъздадения клуб и му пожела много успех и ползотворна работа. 
Представители от учителския колектив, които ще подпомагат дейността на учениците са: г-жа Чевгънова, г-жа Калинова, г-жа Гушкова и г-жа Стаменова. 
Клубът вече разполага и със собствен фонд. Средствата, събрани на благотворителния базар на малките предприемачи бяха дарени за доброволческите каузи на „Подай ръка!“.

  • Първо основно училище "Св. Св. Кирил и Методий", 
  • град Гоце Делчев, улица Отец Паисий №4
  • [email protected]
  • 0751/60291